Konsultansi

Kami menawarkan perkhidmatan perundingan dan pengurusan projek untuk kemudahan infrastruktur seperti Pergudangan Pengedaran, Penyimpanan Sejuk Serbaguna, Rantaian Dingin, Pengendalian Kargo Perishable Etc. Far East Malaysia mempunyai bahagian kejuruteraan yang kuat dengan kumpulan pakar dan pakar disiplin yang mempunyai khidmat yang disokong oleh canggih reka bentuk berkomputer dan pakej penyejukan untuk melaksanakan projek dan sistem yang besar serta kecil dengan kecekapan yang sama.

Reka Bentuk Sistem

Kami berhasrat menawarkan sistem mekanikal kos efektif dan sistem kawalan suhu automatik yang kuat dan boleh dipercayai kepada pasaran komersil, institusi dan pembuatan. Rekabentuk dan Perkhidmatan Sistem kami mengkhususkan diri dalam reka bentuk kawalan automatik suhu (ATC), pemasangan dan perkhidmatan yang berterusan. Kami juga boleh menyediakan perkhidmatan mekanikal standard dalam pemanasan, penghawa dingin dan pengudaraan yang termasuk pengendalian bahan pendingin.

Pembuatan

Kemudahan pembuatan kumpulan kami menyediakan rangkaian penukar haba yang dihasilkan dalam inovatif yang komprehensif di bawah jenama "Eden" kami sendiri, yang menggunakan teknologi gegelung cekap tenaga yang tinggi. Kemudahan pembuatan kami dilengkapi dengan mesin dan peralatan berteknologi tinggi, termasuk mesin cincin, mesin pengembang, mesin lenturan tiub CNC dan mesin pembuatan logam lembaran CNC yang lengkap, yang meliputi kawasan lantai kasar yang dianggarkan melebihi 25,000 meter persegi. Produk Eden dihasilkan di Shanghai, China. Kilang itu adalah ISO certified. Eden menghasilkan pelbagai Unit Coolers, Cooling Brine, Condensers dan Custom Coils untuk aplikasi komersial, perindustrian dan kelautan.

Perniagaan Borong / Perniagaan runcit

Ibu pejabat kami berpusat di Kuala Lumpur dan kami mempunyai cawangan di Pulau Pinang, Johor Bahru, dan Kuching. Cawangan kami dilengkapi dengan kemudahan runcit dan gudang untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang berkualiti dan tepat pada masanya kepada pelanggan kami. Kami juga mengekalkan pelbagai bahagian gantian yang komprehensif untuk sokongan selepas jualan.

Pengurusan Tenaga

Kawalan yang betul dan pengurusan penyejukan, HVAC & lightings dalam suatu kemudahan boleh menawarkan peluang besar untuk penjimatan tenaga dalam sistem penyejukan. Kami menawarkan penyelesaian penjimatan tenaga daripada Eliwell dan Kawalan Proses Komputer (CPC) yang membolehkan kawalan penyejukan, pemantauan & penggera pengurusan tenaga.

Agensi

Kami membawa produk-produk agensi terkemuka dari jenama antarabangsa yang dilengkapi dengan produk berkualiti tinggi, menyediakan penyelesaian lengkap yang lengkap kepada industri. Mereka termasuk pemampat Bitzer, pemampat Embraco & pemeluwapan unit, komponen dan injap talian Danfoss, injap Castel, kawalan Emerson Flow, tenaga Eliwell sistem pengurusan, pengendali tekanan Saginomiya dan penggerak Honeywell dan lain-lain.